Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de legume la gratar

Pentru vegetarieni poate fi un fel de mancare, pentru ceilalti, cu siguranta o garnitura excelenta.

Reteta salata de legume la gratar

Reteta salata de legume la gratar

Ingrediente salata de legume la gratar:

1. Ciuperci (mari) – 12 buc.
2. Ardei (grasi, mari) – 2 buc.
3. Ceapa – 2 buc.
4. Salata – 2 buc.
5. Usturoi – 2 catei
6. Rosii – 2 buc.
7. Branza (uscata, pentru ras)
8. Ulei (de masline)
9. Sare
10. Piper

Mod de preparare salata de legume la gratar:

1. Pune pe gratar ciupercile cu palaria in sus, piciorusele de la ciuperci, ardeii grasi taiati in jumatate, rosiile intregi si ceapa, curatata (dar intreaga), dupa ce ai uns fiecare leguma cu putin ulei.
2. Intr-un vas mare, rupe in bucatele salata sau frunzele de spanac.
3. Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana se face o crema. Adauga putin ulei si amesteca bine, ca la maioneza. Adauga sucul care rezulta din rosiile puse pe gratar, date prin razatoare. (Pe gratar, la jar, rosiile trebuie sa stea maxim 10 minute).
4. Taie ceapa (care a stat pe gratar maxim 5 minute), dupa cum iti place: inele sau bucati mai mari. Adauga ceapa peste salata.
5. Taie in patru fiecare ciuperca si adaug-o in salata.
6. Taie ardeii grasi in felii sau bucati si adauga-i si pe acestia in bol. Amesteca totul usor.
7. Adauga dressingul facut din usturoi si rosii. Adauga sare si piper si, daca mai este nevoie, ulei. Rade branza pe deasupra si serveste.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response