Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de linte, patrunjel si sfecla rosie

O salata delicioasa care se prepara foarte repede si uşor. Este si o alternativa la salatele obisnuite in cazul in care te-ai plictisit de ele si vrei sa incerci o combinatie de legume de sezon.

Reteta salata de linte, patrunjel si sfecla rosie

Reteta salata de linte, patrunjel si sfecla rosie

Ingrediente salata de linte, patrunjel si sfecla rosie:

1. Linte (fiarta) – o cana
2. Ceapa (rosie) – o buc.
3. Avocado (bine copt) – o buc.
4. Patrunjel (frunze, proaspat maruntite) – un pumn
5. Sfecla (rosie, mica) – o buc.
6. Ardei (rosu) – o buc.

Pentru dressing

1. Sare
2. Piper
3. Boia (iute)
4. Pudra (de curry)
5. Ulei (de masline, extravirgin) – 5 linguri
6. Zeama (de lamaie) – 4 linguri
7. Usturoi – un catel

Mod de preparare salata de linte, patrunjel si sfecla rosie:

1. Se fierbe lintea in apa cu putina boia iute pentru o aroma delicata, se scurge de apa si se lasa la racit.
2. Se prepara dressingul pe care il pui la frigider pana cand ai nevoie de el.
3. Se curata avocado – se taie pe lung, se scoate samburele si se scobeste fiecare jumatate cu o lingura.
4. Se taie ceapa rosie, in functie de preferinte.
5. Se razuieste sfecla rosie si se adauga cruda in salata, pentru un plus de vitamine.
6. Se taie cubulete ardeiul rosu.
7. Se combina toate legumele, peste care se toarna dressingul si se amesteca bine.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response