Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de mere

Iata un desert foarte iubit de copii la petreceri, dar acceptat si de adulti pentru continutul ridicat de vitamine dar si pentru gustul placut si racoritor. Salata de mere este o modalitate placuta de a lua vitamine si de a-ti imbunatati digestia. Este foarte usor de facut, poate fi incercata cu diverse soiuri de mere, pana cand ajungem la salata de mere ideala. Salata de mere este mai buna daca inainte de a o consuma o tinem 2 ore la frigider.

Reteta salata de mere

Reteta salata de mere

Ingrediente pentru salata de mere:

1. Mere (golden) – 5 buc.
2. Curmale – 100 g.
3. Andive – 2
4. Migdale – 15 buc.
5. Frisca – 125 ml.
6. Gem (de caise) – 4 linguri
7. Rom – 3 linguri
8. Lamaie (stoarsa) – o buc.
9. Portocala – coaja rasa de la o portocala

Mod de preparare pentru salata de mere:

1. Se taie merele in jumatate, apoi felii subtiri si se pun intr-un castron.
2. Se pune zeama de lamaie pe deasupra pentru a nu se innegri.
3. Se taie curmalele feliute, la fel si migdalele sau nucile si andivele.
4. Se pun toate peste mere, se amesteca cu lamaia si se adauga si romul.
5. Se amesteca frisca cu gemul si apoi se pune totul peste mere, la sfarsit se presara coaja de portocale rasa.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , ,

Leave a Response