Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de orez

Reteta aceasta de salata de orez este una nemaipomenita si merita incercata!

Reteta salata de orez

Reteta salata de orez

Ingrediente salata de orez:

1. Orez – o cana
2. Ulei (de masline) – 8 linguri
3. Otet (de vin) – 3 linguri
4. Usturoi (tocat) – un catel
5. Ceapa (mica, tocata) – o buc.
6. Ardei (grasi, intregi) – 6 buc.
7. Patrunjel (tocat) – 2 lingurite
8. Masline (verzi si negre) – pentru ornat
9. Sare
10. Piper

Mod de preparare salata de orez:

1. Scoate semintele din ardei si taie unul dintre ei in 6 fasii subtiri. Restul ardeilor se toaca marunt.
2. Orezul se fierbe in doua cani cu apa fierbinte si sare. Se lasa 20 de minute la foc mic.
3. In timp ce se raceste orezul, se pregateste un sos din uleiul de masline, otet, usturoi si ceapa. Dupa gust, se adauga sare si piper. Sosul se amesteca cu orezul racit, ardeiul tocat si patrunjelul.
4. Salata, decorata cu ardeiul taiat fasii si maslinele verzi si negre, se serveste in castronele, nu inainte de a fi racita in frigider.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response