Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de orez sau de quinoa

Vesnica dilema: ce gatesc azi, ce preparat ar fi pe gustul familiei mele? Noi iti recomandam aceasta salata de orez sau de quinoa, care poate fi folosita pe post de garnitura sau ca fel de mancare. Simplu, eficient, gustos!

Reteta salata de orez sau de quinoa

Reteta salata de orez sau de quinoa

Ingrediente salata de orez sau de quinoa:

1. Apa – 2 cani
2. Orez (sau quinoa) – o cana
3. Castravete (mare, curat de coaja si semnite si taiat cuburi) – o buc.
4. Rosii (taiate cuburi) – 2 buc.
5. Ceapa (taiata cuburi) – o buc.
6. Telina (mica, taiata cuburi) – o buc.
7. Ardei (gras, taiat cuburi) – o buc.
8. Ardei (capia, tocat) – 2 linguri
9. Patrunjel (proaspat, tocat) – un sfert de cana
10. Suc (de lamaie, proaspat) – un sfert de cana
11. Ulei (de susan) – o lingura
12. Sos (de soia) – 2 lingurite
13. Sare (de mare)
14. Piper

Mod de preparare salata de orez sau de quinoa:

1. Se pune apa la fiert, dupa care se adauga orezul sau quinoa. Se reduce focul la minim, se acopera si se lasa pe foc inca 15 minute, amestecand din cand in cand sau pana cand orezul este fiert. Se ia de pe foc si se mai lasa sa stea in vasul acoperit inca 5 minute, dupa care se strecoara intr-un vas mai larg si se lasa sa se raceasca.
2. Dupa ce s-a racit se adauga castravetii, rosiile, ceapa, telina, ardeiul gras, ardeiul capia si patrunjelul. Se amesteca totul cu grija.
3. Separat, se combina restul ingredientelor intr-un vas, se toarna peste legume si se amesteca bine.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response