Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de pastai de mazare cu ochiuri

O altfel de salata, foarte gustoasa, potrivita pentru pranz sau chiar la micul dejun.

Reteta salata de pastai de mazare cu ochiuri

Reteta salata de pastai de mazare cu ochiuri

Ingrediente salata de pastai de mazare cu ochiuri:

1. Pastai (de mazare) – 400 g.
2. Oua – 4
3. Rosii – o buc.
4. Parmezan – 40 g.
5. Lamaie – o buc.
6. Smantana (lichida) – 150 ml.
7. Otet – o lingura
8. Mustar (dulce) – o lingura
9. Sare
10. Piper (proaspat macinat)

Mod de preparare salata de pastai de mazare cu ochiuri:

1. Curata atele pastailor de mazare si pune pastaile la fiert timp de 5 minute, in apa clocotita, cu putina sare, dupa care le poti introduce intr-o baie de apa foarte rece, pentru a opri fierberea. Sau, daca, sunt de la borcan, le scurgi bine si le pui de-o parte.
2. Intr-o cratita, pune otetul la fiert intr-un litru de apa. Sparge ouale, pe rand, intr-o ceasca, si, din aceasta, lasa-le sa alunece usor in cratita, imediat ce apa incepe sa clocoteasca. Dupa ce au fiert 4 minute, scoate-le cu spumiera, scurge-le si pune-le de-o parte. Cu un cutit, razuieste parmezanul in forma de solzisori si taie rosia in cubulete, indepartandu-i semintele. Apoi rade coaja de lamaie.
3. Prepara sosul: stoarce o lamaie si pune sucul obtinut intr-un bol, adaugand mustar, sare, piper si smantana, si amestecand bine compozitia pentru sos.
4. Asaza pastaile de mazare pe 4 farfurii, punand in mijloc cate un ou ochi, pregatit romaneste (dupa ce ai spart oul, lasa continutul acestuia sa alunece usor chiar la suprafata apei si asteapta sa fiarba 1-2 minute, pana cand se coaguleaza albusul, galbenusul ramanand moale). Deasupra, presara parmezan, asaza cubuletele de rosii si acopera totul cu sos. Orneaza cu cojile de lamaie. Se serveste imediat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response