Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de paste cu legume cu sos Tzatziki

Reteta originala marca Academia Maggi!

Reteta salata de paste cu legume cu sos Tzatziki

Reteta salata de paste cu legume cu sos Tzatziki

Ingrediente salata de paste cu legume cu sos Tzatziki:

1. Paste (fussilli tricolore) – 500 g.
2. Gogosar – o buc.
3. Sunca (de pui) – 200 g.
4. Rosii – 2 buc.
5. Morcov – o buc.
6. Castraveti – 3 buc.
7. Iaurt (grecesc) – 250 g.
8. Smantana – 250 g.
9. Usturoi – 2 catei
10. Otet – o lingura
11. Ulei (de masline) – 2 linguri
12. Marar – un sfert de legatura
13. Sare
14. Piper

Mod de preparare salata de paste cu legume cu sos Tzatziki:

1. Pastele se fierb in apa cu sare, apoi se scurg si se trec pe sub jet de apa rece. Se aseaza intr-un vas incapator.
2. Taiem cubulete ardeii, rosiile si sunca de pui. Morcovii se curata si se dau pe razatoare. Ingredientele se aseaza peste pastele fierte.
3. Pentru sosul tzatziki scurgem bine iaurtul, curatam castravetii, ii taiem in jumatate, scoatem samburii, si apoi ii taiem in cubulete. Usturoiul se curata si se da pe razatoare sau se piseaza.
4. Amestecam iaurtul, smantana, castravetii, usturoiul, sare si piper alb dupa gust, otetul si uleiul de masline.
5. Sosul se garniseste cu marar proaspat tocat si se toarna peste paste. Se amesteca bine, se potriveste la gust cu sare si piper.

Daca doriti sa incercati si alte retete de salate o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: gastronomie.ele
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response