Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de pepene rosu

Este din nou insuportabil de cald si avem nevoie de hidratare si preparate cat mai racoroase cu putinta. Pepenele rosu, ceapa, branza feta si maslinele isi dau ‘concursul’ pentru ‘crearea’ unei salate care te va intriga, dar, o data ce o vei gusta, vei fi cucerita de aroma sa extraordinara. Nu lasa combinatia stranie de ingrediente sa te sperie – acestea ‘lucreaza’ impreuna pentru a te cuceri. Incearca aceasta reteta, care iti va oferi o surpriza…gustoasa si revigoranta!

Reteta salata de pepene rosu

Reteta salata de pepene rosu

Ingrediente salata de pepene rosu:

1. Ceapa (rosie, taiata felii) – o buc.
2. Lamaie (verde) – o lingura de zeama
3. Pepene (rosu, taiat cubulete) – 1 kg.
4. Branza (feta, faramitata) – aproximativ o cana
5. Masline (negre, fara samburi) – jumatate de cana
6. Menta (tocata marunt) – frunzele de la o legatura
7. Ulei (de masline) – 2 linguri
8. Piper

Mod de preparare salata de pepene rosu:

1. Asaza feliile de ceapa intr-un vas mic, dupa care toarna peste ele zeama proaspata de lamaie verde. Acidul pe care il contin lamaile va atenua aroma puternica a cepei crude.
2. Lasa zeama de lamaie sa patrunda ceapa timp de 10 minute.
3. Intr-un vas mare, amesteca bucatile de pepene rosu, branza feta faramitata, maslinele negre, ceapa cu zeama de lamaie si menta. Stropeste uleiul de masline peste toata compozitia si amesteca bine. Se serveste imediat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response