Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de pui cu sos tartar

Astazi, iti oferim o reteta delicioasa, cu un sos consistent. O combinatie inedita intre carnea slaba de pui, legumele pline de vitamine (gulie, telina, mazare) si fructele (merele) pline de savoare. Salata se poate servi si aranjata pe un platou, acoperita cu sos tartar si ornata cu rondele de ou fiert, masline negre si gogosar acru. Iata ingredientele si modul de preparare al salatei de pui cu sos tartar, pofta buna!

Reteta salata de pui cu sos tartar

Reteta salata de pui cu sos tartar

Ingrediente salata de pui cu sos tartar:

1. Carne (de pui, fiarta) – 500 g.
2. Telina (fiarta) – 200 g.
3. Gulie (mov, fiarta) – 400 g.
4. Mere – 2 buc.
6. Mazare (fiarta) – 150 g.
7. Oua – 4
8. Lamaie – o buc.
9. Boia (dulce) – o lingura

Pentru sos

1. Maioneza – 12 linguri
2. Mustar – 4 linguri
3. Smantana – 4 linguri
4. Zahar – o lingurita
5. Otet (de fructe) – o lingurita
6. Sare
7. Piper

Mod de preparare salata de pui cu sos tartar:

1. Prepararea sosului tartar: intr-un castron, se pun maioneza, mustarul, smantana, zaharul, otetul, sarea si piperul. Se amesteca totul cu un tel, pentru omogenizare. Jumatate din cantitatea de sos tartar se pune deoparte, pentru ornare. Restul sosului ramane in castron.
2. Carnea de pui, telina si gulia, toate fierte, se taie cubulete. Merele se curata de coaja, se spala, se indeparteaza casa semintelor, iar fructele se taie cuburi mici.
3. Carnea, telina, gulia, mazarea si merele se pun in castronul cu sos tartar si se amesteca.
4. Se iau 10 cupe cu picior. Se trece o felie de lamaie pe buza lor, iar fiecare cupa se trece cu buza prin boia de ardei. In cupe se pune salata preparata, iar deasupra salatei se toarna 2 linguri din sosul tartar pastrat.
5. In mijlocul fiecarei cupe se pune cate o jumatate de ou fiert. Pe buza cupei cu boia se fixeaza o rondela de lamaie. Cupele cu salata se pastreaza la rece pana la servire.

Timp de preparare: 40 minute, plus timpul de stat la rece.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response