Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de scrumbii

O salata deosebit de gustoasa, in care se combina scrumbii sarate cu ceapa, castraveti murati, oua si cartofi fierti, totul stropit cu un sos din otet cu zahar si mustar.

Reteta salata de scrumbii

Reteta salata de scrumbii

Ingrediente salata de scrumbii:

1. Scrumbii (in saramura) – 250 g.
2. Cartofi – 250 g.
3. Ceapa – 100 g.
4. Castraveti (murati) – 100 g.
5. Oua (fierte) – 3
6. Patrunjel – cateva fire
7. Otet
8. Mustar
9. Zahar
10. Sare

Mod de preparare salata de scrumbii:

1. Se despica in doua scrumbia, se inlatura oasele si apoi se taie in felii transversale. Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit si apoi se curate si se taie felii subtiri si rotunde. Castravetii se taie si ei felii subtiri si se asaza alaturi de scrumbii si cartofi.
2. Ceapa se taie rondele si apoi se opareste putin pentru a-i atenua iuteala.
3. Se pregateste apoi un sos din otet, putin ulei, mustar, zahar si sare care se toarna intr-un castron mai adanc.
4. Peste acest sos se asaza straturi de cartofi, ceapa, scrumbii si castraveti si se amesteca astfel incat sa se patrunda bine.
5. Atentie insa cand amestecati salata sa nu zdrobiti cartofii si scrumbiile. Se adauga apoi ouale fierte taiate si ele felii. Se garniseste cu frunze de patrunjel proaspat si se consuma imediat.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete-online
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response