Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de vinete cu maioneza

Vinete, oua, ceapa alba, usturoi, sare, mustar, ulei sunt ingredientele pentru aceasta reteta de salata de vinete cu maioneza.

Reteta salata de vinete cu maioneza

Reteta salata de vinete cu maioneza

Ingrediente salata de vinete cu maioneza:

1. Vinete – 2 kg.
2. Oua (2 fierte si unul crud, pentru maioneza) – 3
3. Ceapa (mare) – o buc.
4. Usturoi – 5 catei
5. Ulei
6. Sare
7. Mustar

Mod de preparare salata de vinete cu maioneza:

1. Vinetele se coc pe tava, se curata de coaja si cotoare si apoi se pun la scurs cam 4-5 ore. Se toaca marunt cu satar special din lemn (de la metal se innegresc). Se taie ceapa foarte marunt sau usturoiul se piseaza si se amesteca cu vinetele. Se pune sare dupa gust. Sarea e preferabil sa se puna inainte de maioneza ca se leaga mai bine.
2. Se face maioneza din 2 galbenusuri fierte tari, 1 galbenus crud, ulei. La sfarsit se adauga o lingura de mustar. pentru 2 kg de vinete trebuie cam o cana de maioneza.
3. Se incorporeaza maioneza in vinetele tocate. se orneaza cu maioneza si albusul fiert.

Daca doriti sa incercati si alte retete de salate o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete-online
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response