Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata de vinete romaneasca

Datorita continutului sau bogat in potasiu si acid folic, vanata este foarte apreciata. Preparate ca in reteta urmatoare, vinetele se pot servi pe paine, ca aperitiv, sau chiar ca un fel de mancare. In acest caz, salata va fi asezata pe frunze de salata verde si ornata cu rosii, ceapa verde si felii de castravete. Iti dorim pofta buna!

Reteta salata de vinete romaneasca

Reteta salata de vinete romaneasca

Ingrediente salata de vinete romaneasca:

1. Vinete – jumatate de kg.
2. Ceapa (tocata) – o buc.
3. Patrunjel (tocat) – 2 lingurite
4. Ciorba (de legume) – un sfert de cana
5. Ulei (de masline) – 2 lingurite
6. Cimbru – un sfert de lingurita
7. Boia – un sfert de lingurita
8. Sare
9. Piper

Mod de preparare salata de vinete romaneasca:

1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit.
2. Se taie vinetele in doua sau trei locuri si se pun pe gratarul din cuptor sau intr-o tigaie si se lasa 20-30 de minute, adica pana cand devin moi. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
3. Se curata vinetele de coaja. Se taie apoi pulpa in bucati mari, se pune intr-un vas si se adauga patrunjelul, restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga ceapa tocata. Se pune apoi la rece si dupa o ora poate fi servita.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , ,

Leave a Response