Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata din sunca de pui, mere si cidru

Ai nevoie de cat mai multa energie, iar aceasta iti este conferita de o dieta echilibrata, in care consumi produse din fiecare grupa alimentara. Ca atare, aceasta reteta vine in intampinarea nevoilor tale, aducandu-ti prospetimea salatei rosii crete, dar si savoarea andivelor. In salatiera, se mai pot adauga frunze crude de spanac sau salata verde. Sunca de pui poate fi inlocuita cu felii mici (subtiri) din piept de pui afumat.

Reteta salata din sunca de pui, mere si cidru

Reteta salata din sunca de pui, mere si cidru

Ingrediente salata din sunca de pui, mere si cidru:

1. Sunca (de pui) – 400 g.
2. Cidru – 100 ml.
3. Mere – 3 buc.
4. Nuci – 50 g.
5. Margarina – 3 linguri
5. Salata (mica, rosie) – o buc.
6. Andive – 2
7. Otet (de mere) – 2 linguri
8. Miere – 2 lingurite
9. Sare
10. Piper

Mod de preparare salata din sunca de pui, mere si cidru:

1. Nucile se prajesc 3-4 minute intr-o tigaie fara grasime. Se zdrobesc si se pun la racit.
2. Merele se curata, se scoate casa semintelor si se taie felii subtiri. Intr-o tigaie, se incinge margarina si se prajesc feliile de mar 2-3 minute, dupa care se stinge totul cu cidru si se mai tine pe foc 2 minute. Se lasa sa se raceasca.
3. Salata creata se curata, se spala si se rupe fasii foarte subtiri, care se pun intr-o salatiera.
4. Andivele se spala rapid cu apa rece si se scoate miezul amar; se taie in suvite si se pun peste salata.
5. Intr-un bol, se amesteca otetul de mere, cidrul din tigaia cu mere, mierea, sarea si piperul. Acest sos se toarna in salatiera si se lasa totul sa se marineze.
6. Dupa 10 minute, se asaza deasupra feliile de mere, sunca de pui, taiata fasii subtiri, si se presara nucile prajite si zdrobite.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response