Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata marocna Tajine

Salata traditionala marocana, un festin al gustului si prospetimii!

Reteta salata marocana Tajine

Reteta salata marocana Tajine

Ingrediente salata marocana Tajine:

1. Morcovi (din conserva) – o cana
2. Praz – un fir
3. Ceapa (rosie) – o buc.
4. Piersici (mari) – 2 buc.
5. Cartof (dulce, mare) – o buc.
6. Coacaze – 2 linguri
7. Ulei (de masline) – 4 linguri
8. Zeama (de legume) – 400 ml.
9. Ardei (iute, rosu)
10. Chimen
11. Coriandru
12. Cuisoare
13. Scortisoara
14. Seminte (de marar)
15. Sare
16. Piper
17. Rodie – o buc.
18. Spanac

Mod de preparare salata marocana Tajine:

1. Morcovii se scurg bine de zeama, se amesteca cu prazul tocat feliute medii ca grosime, cu ceapa taiata solzisori si cu cartoful dulce curatat si tocat cubulete, apoi se pun toate la fiert in aburi.
2. Dupa ce au fiert se soteaza cateva minute in ulei de masline, apoi se amesteca cu piersicile felii, coacazele, samburii de rodie, ardei iuti rosii, chimen, coriandru,cuisoare, scortisoara, seminte de marar, sare, piper si spanacul fiert in prelabil si tocat.
3. Se lasa amestecul 2 ore la rece, sa se mixeze bine aromele.

Daca doriti sa incercati si alte retete de salate o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: gastronomie.ele
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response