Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Salata Nicoise

Salade Nicoise este preferata de cei din zona mediteraneana. Poate fi servita simpla sau impreuna cu felii de paine cu usturoi. Atentie, ingredientele sunt pentru 4-6 portii.

Reteta salata Nicoise

Reteta salata Nicoise

Ingrediente salata Nicoise:

1. Salata (mare) – o buc.
2. Rosii (cherry) – 350 g.
3. Castravete – o buc,
4. Ceapa (verde) – 5 fire
5. Cartofi (fierti) – 2 buc.
6. Fasole (verde) – 100 g.
7. Oua (fierte) – 2
8. Ton (maruntit) – 200 g.
9. Ansoa – 45 g.
10. Masline – 50 g.
11. Patrunjel – o legatura

Pentru sos

1. Sare – o lingurita
2. Usturoi – 2 catei
3. Mustar – o lingura
4. Otet (balsamic) – o lingura
5. Ulei – 6 linguri
6. Piper

Mod de preparare salata Nicoise:

1. Pentru a prepara sosul amesteca sarea cu usturoiul pisat pana rezulta o pasta compacta. Adauga mustarul, otetul (sau sucul de lamaie) si piperul macinat proaspat si amesteca bine, pana ce sarea se dizolva complet. La final, adauga uleiul si amesteca, din nou, bine. In acest sos poti pune tarhon si/sau cimbru, busuioc si/sau menta proaspete, tocate marunt, sau uscate.
2. Spala si asaza frunzele de salata, rupte bucatele cu mana, intr-un bol pentru salata si stropeste-le cu cateva lingurite se sos. Asaza peste frunzele de salata castravete taiat in felii. Pune din nou putin sos.
3. Adauga ceapa verde, taiata marunt, feliile de cartofi fierti si fasolea verde intreaga sau rupta in doua. Deasupra, pune bucatile de ou fiert si tonul maruntit.
4. Decoreaza salata cu file de ansoa, adauga maslinele (bucati sau intregi, dar fara samburi) si patrunjelul tocat marunt si adauga restul de sos.
5. Nu amesteca salata. Da-o la rece pana o servesti.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response