Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Sarmale in vas de lut

Ai nevoie de:

  • 1 kg carne de porc
  • 1 cana de orez
  • 1/2 kg ceapa
  • 1 varza marisoara
  • cimbru
  • sare
  • boia iute

Cum procedezi:

1. Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cutit foarte bine ascutit. Apoi o calesti putin cu ceapa taiata marunt si dupa 5 minute adaugi si orezul si le mai calesti impreuna 2 minute. Adaugi putina apa si lasi sa fiarba cat sa se umfle orezul.
2. Potrivesti gustul de sare, boia si adaugi si cimbru tot in tocatura. Fasonezi frunzele de varza, opresi si pentru fundul vasului si infasori sarmalele.
3. Scufunzi complet in apa rece vasul de lut ca sa se imbibe bine cu apa, asezi sarmalele, pui capacul vasului (de asemenea udat) si dai sarmalele la cuptor.
Atentie! Vasul de lut nu poate fi folosit fara a-l imbiba in apa rece

Timp de preparare: 30 de minute

Timp de coacere: 2 ore

Dificultate: usor

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response