Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Sarmalute in foi de varza

Ai nevoie de:

  • 1 kg carne tocata
  • 3-4 cepe mijlocii
  • 30 g orez
  • marar verde tocat
  • un ou
  • sare
  • piper praf
  • piper boabe
  • cimbru
  • 60 foi varza
  • 1-2 foi dafin
  • o crenguta de marar uscat
  • 1-2 frunze de patrunjel
  • 300 g sunculita afumata
  • 100 g pasta de rosii
  • varza tocata pentru asezonare

Cum procedezi:

1. Carnea tocata se pune intr-un bol si pe deasupra se presara putina sare.
2. Se spala ceapa, se curata si se toaca marunt. Se caleste in putina grasime si se lasa sa se raceasca. Intre timp, se alge orezul, se spala in 1-2 ape si se pune peste carne impreuna cu ceapa, mararul, oul, sarea si piperul, dupa gust, si se amesteca bine cateva minute.
3. Se desfac foile de varza, se portioneaza, iar varza ramasa se toaca marunt. Se pregateste o oala pentru a aseza sarmalele. Se pun 2-3 linguri de ulei, un rand de varza tocata, cateva bucatele de sunca, 1-2 linguri de pasta de rosii, cateva boabe de piper, cimbru uscat. Se impaturesc sarmalele si se asaza circular in cratita. Se acopera cu restul de varza tocata si se presara piper boabe, cimbru uscat. Se mai taie cateva feliute de sunca si se pun pe deasupra verzei, imrepuna cu 2-3 linguri de pasta de rosii, o crenguta de marar si putin leustean.
4. Se pun la fiert cu apa si se acopera cu un capac. Se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se baga la cuptor. Daca v-a mai ramas carne tocata si daca aveti ardei verde la congelator, ii puteti umple cu restul de carne si sa-i puneti la fiert. Sarmalele se servesc calde cu mamaliguta, alaturi de ardeii umpluti.

Timp de preparare: 60 de minute

Timp de fierbere: 60 de minute

Timp de coacere: 120 de minute

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response