Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Scovergi

Atunci cand nu exista alte solutii reteta de scovergi a bunicii este o salvare si poate pacali nevoia de dulce a organismului. A prepara scovergi nu este un lucru foarte complicat.

Daca va aduceti aminte de copilarie si va vine pofta de a manca ceva bun, dar in casa nu sunt nici de unele, iar cu banii este chiar mai rau, sigur va aduceti aminte de reteta beton de scovergi a bunicii. Scovergi singure nu au nici un chichirez dar daca daca se gasete prin casa putin gem sau branza totul devine mai gustos.

In vremuri grele este buna si varianta scovergi cu zahar vanilat pe deasupra.Este un dulce fara pretentii, nu aveti cum sa gresiti, conteaza doar buna intentie si este valabil si pentru perioadele de post.

Reteta scovergi

Reteta scovergi

Ingrediente pentru scovergi:

1. Faina – 600 g.
2. Drojdie – 30 g.
3. Zahar – o lingurita
4. Apa (calduta) – 100 ml.
5. Esenta de vanilie
6. Sare
7. Ulei

Mod de preparare pentru scovergi:

1. Se amesteca faina, drojdia, zaharul, sarea, mirodeniile si apa pentru a obtine o coca potrivita.
2. Se lasa la dospit circa 20 de minute la rece ca sa se vada daca este faina suficienta.
3. Se intinde sub forma de foaie groasa de cca 1 cm.
4. Se taie cu o forma rotunda pentru o obtine niste mini lipiute.
5. Se prajesc in ulei, se scurg bine.
6. Se pun pe o farfurie scovergi unele peste altele, presarandu-se cu zahar vanilat intre ele.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response