Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Sos Teriyaki

Acest sos japonez atat dulce cat si putin picant se foloseste ca si marinata pentru creveti si calamari, care apoi se pot praji in cuptor sau, si mai bine, pe gratar. Numele deriva din ‘teri’-luciu si ‘yaki’-gratar si semnifica crusta obtinuta dupa folosirea acestui sos.

Reteta sos Teriyaki

Reteta sos Teriyaki

Ingrediente pentru sos teriyaki:

1. Sos de soia – 180 ml.
2. Portocale – 3 buc.
3. Mierde de albine – 3 lingurite
4. Ulei de susan 3 lingurite
5. Pudra de ghimbir – 2 lingurite mici
6. Pudra de mustar – o lingurita mica
7. Ceapa verde – o legatura

Mod de preparare pentru sos teriyaki:

1. Ceapa verde se toaca foarte marunt si se pune intr-un vas inalt.
2. Portocalele se scurg foarte bine si sucul acestora (sau sake-le) se adauga la ceapa.
3. Se continua cu sosul de soia, pudrele se mustar si ghimbir, mierea si uleiul de susan
4. Se baga mixerul in vas timp de 3-4 secunde si se da vasul la frigider 30 de minute.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , ,

Leave a Response