Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Spaghete cu ton si sos tomat

Ai nevoie de:

  • 200 g spaghete subtiri
  • 2 conserve ton in suc propriu
  • o ceapa rosie
  • zeama de lamaie
  • o cutie rosii in bulion
  • 2 linguri ulei masline
  • 1-2 catei de ustoroi
  • cimbru verde sau uscat
  • busuioc verde
  • 50 g capere
  • sare
  • piper

Cum procedezi:

1. Spaghetele se pun la fiert conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu putin ulei si un praf de sare
2. Dupa ce s-au fiert, se scot din apa si se lasa in apa rece cateva minute. Dupa aceea, se lasa sa se scurga intr-o sita.
3. Se taie ceapa rosie solzisori, usturoiul se zdrobeste si se amesteca cu uleiul de masline, sare, piper, cimbru, busuioc si o lingurita de zahar si se pun sa fiarba pana scade la jumatate.
4. Se scot bucatile de ton din conserva, se stropesc cu zeama de lamaie si se lasa cateva minute sa se scurga. Se pun spaghetele intr-un bol, se asaza bucatile de ton si deasupra se toarna sosul de rosii. Se orneaza cu capere, cimbru si busuioc verde

Timp de preparare: 30 minute

Reteta este pentru 4 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response