Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Spaghete cu trei feluri de branza

Reteta traditionala presupune pregatirea spaghetelor cu branza Comte (cea mai veche branza, care se consuma dupa 24-36 de luni de la producere). Daca nu gasesti branza Comte, poti folosi o branza mai veche sau branza de burduf.

Reteta spaghete cu trei feluri de branza

Reteta spaghete cu trei feluri de branza

Ingrediente spaghete cu trei feluri de branza:

1. Spaghete – 500 g.
2. Branza (de burduf) – 150 g.
3. Branza (Roquefort) – 100 g.
4. Branza (de capra) – 2 buc.
5. Smantana (lichida) – 150 ml.
6. Piper (boabe, zdrobite) – o lingura
7. Sare

Mod de preparare spaghete cu trei feluri de branza:

1. Intr-o oala cu capac, fierbe o cantitate mare de apa cu sare. Pune spaghetele si amesteca. Lasa-le sa fiarba clocotind bine, timp de 8-10 minute (gusta si decide daca sunt sau nu suficient de fierte, in functie de preferinte).
2. Intre timp, incalzeste smantana intr-o craticioara. Adauga branzeturile Comte si Roquefort maruntite, iar apoi pipereaza. Incalzeste compozitia la foc mic, amestecand totul pana ce se topesc branzeturile.
3. Intr-un vas de servire preincalzit, pune Crottinul ras, sosul facut din smantana si branzeturi si toarna peste el spaghetele scurse. Amesteca, presara piperul rosu si serveste imediat.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , ,

Leave a Response