Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Spaghete marinaresti

Daca esti o admiratoare a bucatariei italiene si a fructelor de mare, deopotriva, speram sa iti bucuram papilele gustative, oferindu-ti reteta de spaghete marinaresti de mai jos.

Reteta spaghete marinaresti

Reteta spaghete marinaresti

Ingrediente spaghete marinaresti:

1. Spaghete – 400 g.
2. Scoici (de apa dulce) – 3 kg.
3. Vin (alb, sec) – 100 ml.
4. Ulei (de masline) – 3 linguri
5. Usturoi – 3 catei
6. Patrunjel – o legatura
7. Sare
8. Piper

Mod de preparare spaghete marinaresti:

1. Razuieste scoicile. Clateste-le de mai multe ori cu apa rece, amestecandu-le. Scurge-le, pune-le intr-o cratita de fonta, impreuna cu vinul, 1 catel de usturoi curatat si zdrobit, 4 fire de patrunjel si un praf de piper. Acopera totul.
2. Lasa scoicile sa se deschida, la foc potrivit, amestecand des, timp de circa 10 minute. Ia vasul de pe foc.
3. Cand scoicile s-au racit, inlatura cochiliile si strecoara zeama in care au fiert. Adauga-i sofranul, uleiul, restul de patrunjel tocat si 2 catei de usturoi tocati. Pastreaza totul la cald.
4. Fierbe 3 litri de apa cu sare. Pune spaghetele in apa clocotita si lasa-le sa fiarba 8-9 minute, clocotindu-le bine si amestecandu-le din cand in cand. Verifica daca au fiert, scurge-le si toarna-le intr-un vas mare, preincalzit. Adauga scoicile si zeama cu patrunjel. Amesteca si serveste imediat.

Sfat: Poti imbogati reteta, adaugand moluste, pe care le vei pune sa se deschida impreuna cu scoicile, creveti decorticati, stridii si rondele de calamar, rumenite in ulei.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response