Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Spaghettini cu salvie

Poti folosi atat spaghettini, cat si spaghetti, in prepararea acestei retete de spaghettini cu salvie, in ambele situatii salvia dandu-le o savoare speciala.

Reteta spaghettini cu salvie

Reteta spaghettini cu salvie

Ingrediente spaghettini cu salvie:

1. Spaghettini (natur) – 300 g.
2. Spaghettini (verzi) – 300 g.
3. Ulei (de masline) – 3 linguri
4. Pancetta (taiata felii) – 200 g.
5. Salvie – 6 fire
6. Branza (uscata, de oaie) – 60 g.
8. Unt – 50 g.
9. Sare (grunjoasa)
10. Piper

Mod de preparare spaghettini cu salvie:

1. Fierbe toate spaghetele 2-3 minute, intr-o cratita mare, in apa clocotita.
2. Pune o lingura cu ulei de masline si sare grunjoasa, amestecandu-le de doua ori cu o spatula. Scurge-le, pune-le intr-un castron, iar apoi adauga cubulete de unt. Amesteca totul cu doua furculite si pune compozitia la cald.
3. Toarna uleiul de masline ramas intr-o tigaie si pune-o pe foc. Rumeneste feliile de pancetta la foc mare, cate 2 minute pe fiecare parte. Scurge-le pe un servetel si aseaza-le peste spaghettini.
4. Indeparteaza excesul de grasime lasata de pancetta. In aceeasi tigaie, rumeneste pe fiecare parte, cat 1 minut, frunzele de salvie, spalate si uscate. Pune-le peste spaghete, impreuna cu branza de oaie rasa. Pipereaza si sareaza dupa gust, apoi amesteca bine. Se serveste imediat.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa text: retete.eva
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , ,

Leave a Response