Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Spuma de ciocolata

Reteta asta de spuma de ciocolata este atat de buna incat imi vine sa ma declar fan Montignac. Si d-voastra veti fi dintr-o data de acord cu toate principiile dietei disociate, dupa ce veti gusta dintr-o spuma de ciocolata. Dar un astfel de desert atat de savuros si delicios ca spuma de ciocolata, nu-l veti primi de la inceput ci numai dupa ce veti trece de cateva faze ale dietei Montignac.

Reteta spuma de ciocolata

Reteta spuma de ciocolata

Ingrediente pentru spuma de ciocolata:

1. Ciocolata – 400 g.
2. Oua – 8
3. Rom – jumatate de pahar
4. Portocale – o buc.
5. Ness – 4 lingurite
6. Sare – un varf de cutit

Mod de preparare pentru spuma de ciocolata:

1. Taiati ciocolata in bucatele. Puneti-le in cratita. Faceti 1/2 ceasca de cafea foarte tare si turnati-o, impreuna cu romul, in cratita.
2. Puneti pe foc cratita, fie in bain-marie, fie pe o placa, la flacara foarte mica, lasati ciocolata la topit. Amestecati cu spatula, pentru ca sa se lege compozitia. Daca aceasta este prea groasa, adaugati-i putina apa.
3. In timp ce se topeste ciocolata, radeti coaja portocalei (numai partea superficiala a acesteia). Puneti jumatate din coaja in cratita si amestecati.
4. Spargeti ouale, punand galbenusurile intr-o salatiera si albusurile in cealalta. Bateti albusurile spuma (dupa ce le-ati pus sare), pana cand se intaresc bine.
5. Turnati ciocolata in prima salatiera, in care se afla ouale. Amestecati bine, pana cand obtineti o crema foarte omogena.
6. Turnati, apoi, aceasta crema peste albusuri si amestecati cu spatula, pana cand compozitia devine perfect omogena. Verificati bine, sa nu ramana particule de albus, sau sa nu fi ramas la fundul vasului ciocolata neamestecata.
7. Puteti lasa spuma in salatiera, dupa ce ii stergeti marginile sau o puteti rasturna intr-un castron mare, de compot.
8. Inainte de-a o baga in frigider, pudrati-o pe deasupra cu restul de coaja de portocala.Pregatiti spuma cu 5 ore – cel putin – inainte de-a o servi. Ideal este s-o faceti din ajun.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response