Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Stea cu ciocolata si lichior

Ai nevoie de:

  • 75 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 g migdale
  • 3 linguri zahar vanilat
  • 1/2 pachet gelatina
  • 3/4 l smantana
  • 6 linguri lichior de oua
  • 200 g zahar pudra
  • 80 g fistic maruntit
  • 50 g ciocolata rasa

Cum procedezi:

1. Bati untul spuma cu 150 g zahar si adaugi ouale. Incorporezi apoi faina si praful de copt. Ungi cu unt o tava cu diametrul de 26 cm si se toarna in ea un sfert din aluat. Pui la cuptor la foc potrivit timp de 10 minute. Amesteci migdalele cu 2 linguri de zahar vanilat. Adaugi un sfert din ele peste blat si mai lasi 15 minute la cuptor.
2. Procedezi asa de inca 3 ori. Faci un sablon in forma de stea si tai cu el blaturile. Lasi gelatina sa se umfle cu 3 linguri de apa. Bati bine smantana cu restul de zahar vanilat si zahar. Incalzesti gelatina amestecand continuu, dupa care o amesteci usor cu compozitia de smantana. Adaugi 4 linguri de lichior de oua.
3. Pui compozitia in straturi egale pe blaturile de tort. Amesteci zaharul pudra cu restul de lichior de oua si torni compozitia peste tort, cu atentie sa fie acoperit tot.
4. Lasi o ora in frigider. Inainte de a servi tortul, il ornezi cu ciocolata rasa si decorezi lateralele cu fistic macinat.

Timp de preparare: 50 de minute

Timp de coacere: 75 de minute

Timp de asteptare: 60 de minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response