Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Stelute cu nuca

Niciodata nu exista suficiente retete cand este vorba de fursecuri, mai ales fursecuri cu nuca si de aceea va oferim reteta de stelute cu nuca. Aceste fursecuri, stelute cu nuca sunt excelente pentru perioada sarbatorilor, pentru ca le putem prepara din timp si pot rezista toata perioada sarbatorilor de iarna. Ca toate aceste fursecuri cu nuca si aceste stelute cu nuca, devin mai fragede pe masura ce trece timpul.

Reteta stelute cu nuca

Reteta stelute cu nuca

Ingrediente pentru stelute cu nuca:

1. Albusuri – 4
2. Zahar (pudra) – 250 g.
3. Nuci (macinate) – 325 g.
4. Scortisoara (pisata) – 2 lingurite

Mod de preparare pentru stelute cu nuca:

1. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma densa.
2. Se separa 4 linguri de spuma si se pun deoparte, la rece, pentru ornat.
3. Restul albusului se amesteca cu nuca macinata si scortisoara. Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm, care se acopera cu o folie si se pastreaza la rece 2 ore.
4. Se mai intinde aluatul putin si se taie in forma de stelute. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la foc potrivit 25 min.
5. Cu 5 min inainte de a fi gata se orneaza cu albusul pastrat, batut din nou, daca s-a lasat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response