Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Stelute cu scortisoara

O idee pentru desertul de la masa de Craciun este reteta de stelute cu scortisoara. Stelutele cu scortisoara sunt o reteta usor de preparat si excelenta in special pentru copii in seara de Craciun.

Reteta stelute cu scortisoara

Reteta stelute cu scortisoara

Ingrediente pentru stelute cu scortisoara:

1. Zahar (pudra) – 450 g.
2. Albusuri – 5
3. Nuci (macinate) – 500 g.
4. Scortisoara – 2 lingurite
5. Visinata – 2 cl.
6. Zahar (pudra)

Mod de preparare pentru stelute cu scortisoara:

1. Intai se bate albusul cu zaharul pudra si se pun deoparte 3 linguri cu varf de bezea.
2. In restul de bezea se incorporeaza nuci, scortisoara si visinata, iar aluatul nu trebuie sa fie lipicios (se mai pot adauga nuci).
3. Cu ajutorul unei folii transparente se intinde o foaie de aluat pe planseta pudrata cu zahar.
4. Se taie stelute si se aseaza in trei tavi tapetate cu hartie.
5. Se ung cu albus si se coc 25 min la 140 grade Celcius.
6. Fundul trebuie sa ramana relativ moale.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response