Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi este o reteta accesibila si gustoasa, pe baza de cartofi. Acest sufleu este de fapt un fel de piure la cuptor, in forma de tartacute. Sufleu de cartofi este ideal pentru copii de toate varstele, dar si pentru maturi in calitate de garnitura combinat cu diverse preparate pe baza de carne sau legume.

Reteta sufleu de cartofi

Reteta sufleu de cartofi

Ingrediente pentru sufleu de cartofi:

1. Cartofi – 850 g.
2. Sare – o lingurita
3. Unt – 60 g.
4. Galbenusuri – 3
5. Piper
6. Nucsoara
7. Margarina

Mod de preparare pentru sufleu de cartofi:

1. Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare;
2. Se face un piure in care se incorporeaza: galbenusurile, untul, piperul, nucsoara, se amesteca bine;
3. Se unge tava cu margarina, se fac mici piramide direct pe tava cu ajutorul unui cornet pentru ornate prajiturile;
4. Se introduce tava la cuptor la o temperatura de 200 C, pana la formarea unei cruste aurii.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , ,

Leave a Response