Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Sufleu de ciocolata

Daca vrei un dulce pretentios si fin, atunci e timpul sa incerci acest sufleu aromat!

Reteta sufleu de ciocolata

Reteta sufleu de ciocolata

Ingrediente pentru sufleu de ciocolata:

1. Ciocolata (cu lapte) – 600 g.
2. Gelatina – 3 lingurite
3. Frisca (lichida) – 800 ml.
4. Oua – 3

Pentru ornare

1. Frisca – 200 ml.
2. Cacao – o lingurita
3. Ciocolata (alba)

Mod de preparare pentru sufleu de ciocolata:

1. Se topeste ciocolata cu lapte la bain-marie.
2. Gelatina se topeste cu ajutorul a 5 linguri de apa fierbinte.
3. Se bat bine albusurile, iar galbenusurile se amesteca bine cu frisca lichida, in care se adauga ulterior si ciocolata topita, apoi albusurile spuma.
4. Se incorporeaza apoi si gelatian topita, amestecand foarte bine.
5. Se unge cu unt topit o forma, apoi se toarna amestecul in ea si se da la frigider cel putin 5 ore.
6. Se scoate de la rece si se orneaza cu glazura obtinuta din frisca si cacao apoi se rade ciocolata alba deasupra.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response