Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Sufleu de visine

Vara este sarbatoarea deserturilor din fructe. Daca ai imaginatie, poti prepara orice, asa cum din visine, puteti prepara printre altele, sufleul de visine. Sufleurile sunt foarte usor de preparat si sarace in calorii. Acest sufleu de visine indeplineste toate aceste calitati. Pe baza acestei retete de sufleu de visine putem prepara sufleu de caise sau cirese.

Reteta sufleu de visine

Reteta sufleu de visine

Ingrediente pentru sufleu de visine:

1. Visine – 1 kg.
2. Smantana – 750 g.
3. Oua – 10
4. Zahar (vanilat) – 100 g.
5. Biscuiti – 8 buc.
6. Lamaie – coaja rasa de la o lamaie
7. Pesmet – o lingura
8. Unt
9. Zahar

Mod de preparare pentru sufleu de visine:

1. Se scot samburii visinelor, se presara cu 3 linguri de zahar si se lasa la scurs.
2. Se separa albusurile de galbenusuri.
3. Se amesteca smantana cu zaharul pudra, galbenusurile, coaja rasa de lamaie si piscoturile sfaramate.
4. Se bat spuma tare albusurile si se adauga la galbenusuri amestecand usor.
5. Se introduc in compozitie visinele scurse.
6. Se unge o forma cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se toarna compozitia de fructe si se coace in cuptorul preincalzit.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , ,

Leave a Response