Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Supa crema de rosii

Ai nevoie de:

  • o telina mica
  • un pastarnac
  • o ceapa
  • un ardei
  • un dovlecel
  • 2-3 morcovi
  • 1-2 radacina de patrunjel
  • o legatura patrunjel verde
  • 1-2 frunze de telina
  • 600 g rosii sau 600 ml suc de rosii
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1-2 lingurite smantana pentru deocr
  • sare

Cum procedezi:

1. Toate legumele si zarzavaturile se curata, se spala, se pun in oala, se acopera cu apa, se pune putina sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit, acoperite cu un capac.
2. Dupa ce au fiert morcovii, se scot cu o spumiera intr-un bol, se alege ceapa si se arunca, iar restul legumelor se paseaza cu blenderul.
3. Legumele pasate se amesteca cu zeama in care au fiert si cu sucul de rosii si se lasa sa dea in 2-3 clocote.
4. La sfarsit se pune uleiul de masline, se potriveste cu sare dupa gust si se orneaza cu smantana si verdeata, dupa preferinta. Se serveste cu crutoane de paine cu tarate.

Timp de preparare: 60 minute

Reteta este pentru 6 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response