Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tagliatelle cu sos bolognez

Tagliatelle sunt o varietate de paste, asemanatoare cu macaroanele. Le gasesti in supermarketuri.

Reteta tagliatelle cu sos bolognez

Reteta tagliatelle cu sos bolognez

Ingrediente tagliatelle cu sos bolognez:

1. Tagliatelle – 500 g.
2. Carne (tocata, de vita) – 350 g.
3. Morcovi – 200 g.
4. Telina – un fir
5. Ceapa – 3 buc.
6. Pasta (de tomate) – o lingura
7. Ulei (de masline) – 3 linguri
8. Vin (rosu) – 400 ml.
9. Parmezan – 80 g.
10. Sare
11. Piper

Mod de preparare tagliatelle cu sos bolognez:

1. Curata morcovii, cepele si spala firul de telina. Apoi toaca-le marunt. Incinge 2 linguri cu ulei intr-o cratita cu capac. Caleste usor toate legumele tocate, timp de 2-3 minute, la foc iute. Adauga carnea tocata si lasa la foc 5 minute, amestecand cu o lingura de lemn. Sareaza, pipereaza, adauga pulpa rosiilor curatate de piele si de seminte, pasta de tomate si vinul rosu. Amesteca si lasa la foc mic 30 de minute. Amesteca din cand in cand.
2. Pune tagliatelle intr-o cratita mare cu apa clocotita, in care ai pus sare si restul de ulei. Lasa-le sa fiarba 4-6 minute, intorcandu-le o singura data cu o spatula.
3. Scurge-le, rastoarna-le pe platoul pentru servit, preincalzit. Toarna deasupra sosul si serveste imediat, cu parmezan ras.

Daca doriti sa incercati si alte retete de paste o puteti face cu un simplu click, AICI.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response