Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tarta cu capsuni

tarta-cu-capsuni.JPG

Ingrediente:

Pentru aluat

1. Faina – 175 g.
2. Unt – 50 g.
3. Margarina (pentru gatit) – 50 g.
4. Zahar fin – 2 lingurite
5. Galbenus – 1

Pentru umplutura

1. Oua – 1
2. Galbenus – 1
3. Zahar fin – 50 g.
4. Faina – 25 g.
5. Lapte – 300 ml.
6. Esenta vanilie – 3-4 picaturi
7. Capsuni proaspete (taiate felii) – 450 g.
8. Frunze de menta (pentru ornat)

Mod de preparare:

1. Porniti cuptorul cu 20 minute inainte de a coace tarta. Puneti faina, untul si margarina in vasul robotului de bucatarie si amestecati-le pana cand obtineti un aluat sfaramicios. Adaugati zaharul, apoi galbenusul si suficienta apa cat sa se faca un aluat nu prea moale. Framantati aluatul cateva minute, acoperiti-l si lasati-l sa se raceasca in frigider o jumatate de ora.
2. Intindeti aluatul in foaie, asezati foaia intr-o forma de tarta cu diametrul de circa 23 cm. si coaceti aluatul 15-20 minute in cuptorul preincalzit. Lasati-l sa se raceasca.
3. Pentru a prepara umplutura, frecati zaharul cu oul intreg si cu galbenusul pana cand devin o spuma de un galben pal. Adaugati treptat faina, apoi laptele. Puneti compozitia intr-o craticioara si fierbeti-o la foc mic 3-4 minute, amestecand continuu.
4. Adaugati esenta de vanilie, acoperiti crema si lasati-o sa se raceasca.
5. Cand crema s-a racit complet, amestecati-o din nou (de preferat cu ajutorul mixerului sau al unui tel) pana se omogenizeaza, apoi turnati-o in forma de tarta. Puneti-o la frigider cat timp taiati capsunile; asezati feliile de capsuni deasupra tartei, ornati cu frunze proaspete de menta si serviti.

Reteta este pentru 6 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response