Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tarta cu cirese

Daca va mai amintiti de tartele mamei sau ale bunicii, de care va bucurati in copilarie, incercati reteta de tarta de cirese. Preparand aceasta tarta de cirese veti retrai alaturi de familia d-voastra clipe speciale de rasfat. Tarta de cirese este delicios de racoroasa si de dulce, are o culoare si un aspectde nota 10.

tarta-cu-cirese.JPG

Ingrediente:

1. Zahar – 250 g.
2. Faina – 200 g.
3. Unt – 200 g.
4. Oua – 4 buc.
5. Praf de sare
6 Cirese – jumatate de kg.
7. Zahar pudra
8. Faina si unt – pentru uns si tapetat tava

Mod de preparare:

1. Se curata ciresele coapte de samburi, se presara cu zahar si se tin o ora la rece.
2. Se freaca untul cu zaharul si sarea pana devine ca o crema spumoasa. Se adauga apoi galbenusurile, unul cate unul, frecandu-se continuu, se incorporeaza treptat faina si la sfirsit albusurile batute spuma.
3. Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Deasupra, se aseaza ciresele intr-un strat uniform. Se coace la foc potrivit, cca. 40 minute.
4. Se taie calda, se aseaza pe farfurie si se pudreaza cu zahar pudra.

tarta-cu-cirese-2.JPG

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: ,

2 Comments

  1. dar la ce temperatura se coace?

  2. in jur de 200C

Leave a Response