Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tarta cu crema de ciocolata

Tarta cu crema de ciocolata – Toti avem prajitura noastra preferata, pe care o redescoperim si de care ne reindragostim de fiecare data cand gustam din ea. Va propunem o reteta noua de tarta cu ciocolata foarte delicioasa. Tarta cu crema de ciocolata este un deliciu numai bun de rasfatat familia si prietenii.

tarta-cu-crema-de-ciocolata.JPG

tarta-cu-crema-de-ciocolata-2.JPG

Ingrediente:

Pentru aluat

1. Unt – 100 g.
2. Faina – 1 pahar
3. Zahar – 2 linguri
4. Apa rece – 2 linguri
5. Sare – 1 varf de cutit

Pentru crema

1. Frisca – 500 ml.
2. Ciocolata amaruie – 300 g.
3. Cacao – 2-3 linguri
4. Galbenusuri – 2

Mod de preparare:

Cum se prepara aluatul

1. Se amesteca ingredientele pina la omogenizare.
2. Se unge cu ulei sau margarina o tava de 24-26 cm diametrul, se pudreaza cu faina si se tapeteaza cu aluatul pregatit.
3. Se introduce in cuptorul incins la temperatura mijlocie 150-170 grade pentru 25 minute.

Cum se prepara crema

1. Se pune pe foc intr-o oala, ciocolata cu frisca nebatuta pana se topeste si se
omogenizeaza. Se ia de pe foc si se adauga galbenusurile, amestecand pana se incorporeaza.
2. Atat crema, cat si aluatul copt se lasa sa se racoreasca putin, apoi se toarna crema peste aluat si se introduce in cuptorul incins pentru inca 12 minute.
3. Se raceste si se pudreaza cu cacao.
4. Se serveste rece insotita de un sos de ciocolata, vanilie, inghetata sau cu fructe prospete.

Reteta este pentru 6 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , ,

Leave a Response