Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tarta cu mere, migdale si scortisoara

Adu aroma iernii in bucataria ta cu aceasta reteta frantuzeasca de tarta cu mere, migdale si scortisoara, care poate fi servita oricand cu cei dragi!

Reteta tarta cu mere si migdale si scortisoara

Reteta tarta cu mere si migdale si scortisoara

Ingrediente pentru tarta cu mere, migdale si scortisoara:

1. Aluat (frantuzesc, congelat) – un pachet
2. Mere – 5 buc.
3. Oua – 1
4. Galbenusuri – 1
5. Zahar (pudra) – 100 g.
6. Zahar (vanilat) – un plic
7. Fulgi de migdale – 100 g.
8. Esenta (de rom) – o fiola
9. Unt – 90 g.
10. Zahar (brun) – 2 linguri
11. Cafea (macinata cu scortisoara) – 2 linguri

Mod de preparare pentru tarta cu mere, migdale si scortisoara:

1. Se bate oul intreg, galbenusul, zaharul si zaharul vanilat pana ce amestecul se albeste.
2. Adauga 50 g fulgi de migdale, romul, 50 g unt topit dupa care se amesteca pana la omogenizare si se incalzeste cuptorul la 180 grade.
3. Intr-o tava rotunda, unsa cu unt si tapetata cu faina, intinde aluatul (decongelat la temperatura camerei) si inteapa-l de cateva ori cu o furculita, dupa care presara restul de 50 g fulgi de migdale.
4. Curata merele, taie-le in doua si scoate-le semintele apoi taie-le in felii subtiri. Aseaza-le peste aluat.
5. Topeste restul de 40 g unt ramas. Unge merele cu untul topit cu ajutorul unei pensule pentru bucatarie.
6. Zaharul brun si cafeaua cu scortisoara se amesteca intr-un bol si se presara apoi peste mere.
7 Se da la cuptor pentru 35 minute.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response