Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tarta cu mere si mac

O tarta mai putin obisnuita, insa cu un gust desavarsit si delicat in acelasi timp.

Reteta tarta cu mere si mac

Reteta tarta cu mere si mac

Ingrediente pentru tarta cu mere si mac:

Pentru aluat

1. Unt de masa – 400 g.
2. Zahar (tos) – 200 g.
3. Sare – un varf de cutit
4. Oua – 2
5. Faina alba – 600 g.

Pentru umputura

1. Mere – 8 buc.
2. Seminte de mac – 250 g.
3. Zahar – 8 linguri
4. Smantana – 800 g.
5. Oua – 2
6. Dulceata de mure – 8 linguri

Mod de preparare pentru tarta cu mere si mac:

1.Se amesteca untul, ouale, zaharul si sarea, iar dupa omogenizare se adauga faina, pana se face un aluat gras, peste care se pune folie si care se da apoi la rece, in frigider, 1 ora.
2. Se amesteca smantana cu ouale, cu zaharul si cu macul si s elasa 20 de minute.
3. Se unge o tava cu unt, se aseaza aluatul, se pune un strat de umplutura peste el, iar deasupra merele, curatate de coaja, seminte, cotor si taiate in felii subtiri.
4. Se da tava la cuptor 45 de minute apoi se scoate si se pune deasupra un strat generos de dulceata de mure usor incalzita, pt a fi usor de intins.

Sursa text: gastronomie
Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response