Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tarta cu mere si migdale

Ai nevoie de:

  • 175 g faina
  • 1 varf cutit sare
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 4 mere
  • 100 g migdale macinatee
  • 50 g unt
  • 125 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • scortisoara
  • 75 g migdale

Cum procedezi:

1. Pui intr-un castron faina, sarea si untul, amesteci cu mana pana obtii un aluat sfaramicios. Adaugi apoi galbenusurile batute si apa, atata cat e necesar pentru a obtine un aluat moale.
2. Framanti apoi pe planseta presarata cu faina pana devine omogen, dupa care il dai la frigider pentru 30 de minute. Il imparti in doua si intinzi doua foi de aluat. Una o asezi intr-o forma de tarta, cu fundul detasabil si o coci 10 minute la temperatura potrivita.
3. Intre timp, cureti merele de coaja si casuta semintelor, le dai pe razatoarea cu ochiuri mari, le storci de zeama si le calesti impreuna cu untul, zaharul si scortisoara, pana cand scade toata zeama ramasa in ele. Adaugi migdalele macinate, amesteci si iei de pe foc.
4. Dupa ce se racoresc, le torni in forma de tarta, acoperi cu cea de a doua foaie de aluat, decorezi cu migdalele taiate in jumatati si dai la cuptor pentru 45 de minute.

Timp de preparare: o ora

Timp de coacere: 55 de minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response