Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tiramisu cu fructe

tiramisu-cu-fructe.JPG

tiramisu-cu-fructe-2.JPG

Ingrediente:

1. Fructul pasiunii – 2 buc.
2. Capsuni/zmeura/nectarine/pere (sau ce vreti dvs.) – 100 g.
3. Biscuiti – 75 g.
4. Biscuiti cu caramel – 125 g.
5. Lichior Amaretto – 5 linguri
6. Cafea neindulcita – 6 linguri
7. Crema mascarpone – 250 g.
8. Crema de vanilie – 450 ml.
9. Ciocolata menaj (tocata fin) – 200 g.
10. Linguri cacao (cernuta) – 2 linguri

Mod de preparare:

1. Taiati fructul pasiunii, scoateti semintele si lasati-le deoparte, puneti fructele cateva minute in apa clocotita si taiati-le in cubulete mici.
2. Rupeti biscuitii in jumatati, amestecati lichiorul cu cafeaua si inmuiati jumatate din biscuiti, timp de cateva secunde, in acest amestec. Aranjati biscuitii inmuiati pe fundul a patru cupe de sticla transparenta.
3. Frecati crema mascarpone pana cand obtineti o spuma fina, apoi amestecati-o cu crema de vanilie. Cu o lingura, puneti jumatate din aceasta crema in cupe, peste biscuiti, si presarati deasupra 125 g. din ciocolata de menaj tocata.
4. Asezati jumatate din semintele de fructul pasiunii si jumatate din nectarinele tocate peste ciocolata si presarati jumatate din cacao.
5. Inmuiati in lichior restul biscuitilor, asezati-i in cupe, presarati ciocolata ramasa, apoi puneti restul de nectarine si crema de vanilie si mascarpone.
6. Tineti cupele in frigider o ora si jumatate; decorati cu restul de seminte de fructul pasiunii, pudrati cu cacao, raciti in frigider inca 30 minute si serviti.

Reteta este pentru 4 portii.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response