Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Toba marmorata

Ai nevoie de:

  • 1 kg carne slaba de la capatana
  • un stomac de porc
  • 300 g sorici
  • 300 g slanina de la gat
  • 600 g limba
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • ghimbir
  • dafin


Cum procedezi:

1. Intr-o oala, se pun la fiert, in apa cu sare, carnea slaba de la capatana, soriciul, slanina si limba. Timpul de fierbere este de aproximativ trei ore, pana ce carnea incepe sa se desprinda de pe oase.
2. In timp ce fierb, se condimenteaza cu sare, piper, 1-2 boabe de ienibahar si un praf de ghimbir, dupa gust.
3. Dupa ce s-au fiert, se scot din apa, se lasa cateva minute sa se raceasca si se taie fasii foarte subtiri. Se amesteca toata cu putina zeama de carne cat sa cuprinda compozitia si se introduc in burduful curatat.
4. Aceasta se pune la fiert intr-o oala, timp de 1-2 ore, in functie de marimea tobei. Dupa ce s-a fiert se limpezeste cu apa calda, se inteapa cu un ac subtire ca sa iaasa aerul si se preseaza. Pentru a se pastra mai mult timp, se poata afuma. Toba se taie felii si se serveste cu mustar dulce sau picant. Se orneaza cu cimbrisor tocat.

Timp de preparare: 60 de minute

Timp de fierbere: 2-3 ore

Timp de uscare: 2-3 zile

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response