Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tort cu castane si ananas

Ai nevoie de:

  • 15 piscoturi de sampanie
  • 150 g de piure de castane
  • 6 fructe confiate
  • 1 cutie de compot de ananas cuburi
  • 25 cl de smantana lichida
  • 2 albusuri
  • 4 foi de gelatina (de lucru, nu de decor)
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 5 cl de rom

pineapple.JPG

Cum procedezi:

1. Pui foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Incalzesti doua linguri de piure de castane intr-o cratita si adaugi gelatina presata de apa in care a stat la inmuiat. Versi totul intr-un castron, adaugi restul piureului de castane si amesteci pana ce toate ingredientele sunt incorporate. Bati smantana bine si apoi in ea pui zaharul pudra. Torni cu grija smantana batuta in piureul de castane.
2. Batu albusurile bine si le incorporezi si pe ele in compozitie. Scurgi ananasul si pastrezi siropul si cateva fructe pentru decor. Restul le pui in spuma de castane. Pui romul si siropul de ananas intr-o farfurie adanca. Tapetezi o forma de budinca cu film alimentar. Inmoi usor piscoturile in amestecul de rom si sirop si garnisesti cu ele peretii formei, asezandu-le vertical.
3. Torni spuma de castane cu ananas in forma pe care o bati usor pe blatul de lucru. Dai la rece pentru cel putin 3 ore. In momentul servirii, scoti budinca pe o fargurie si o decorezi cu ananas si fructe confiate.

Sfat: poti inlocui romul cu lichior, coniac sau gin.Timp de preparare: 40 minute

Timp de coacere: 25 minute

Dificultate: medie

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response