Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tort cu mere imbracat in frisca si ciocolata

Ai nevoie de:

  • 4-5 mere
  • 4 oua
  • 6 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar tos
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 200 g zahar tos
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa fiarta
  • un praf de copt
  • 100 g ciocolata menaj

Cum procedezi:

1. Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
2. Galbenusurile se bat bine cu zaharul si apa clocotita, apoi se adauga uleiul.
3. Dupa ce s-a topit zaharul se pune albusul batut si faina amestecata cu praful de copt.
4. Se tapeteaza o forma de tort cu faina.
5. Se asaza feliile de mar curatate de coaja.
6. Peste mere se pune compozitia de blat si se da cuptorul incins pentru apoximativ 45 de minute
7. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca si ciocolata.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response