Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tort de inghetata

Ai nevoie de:

Pentru blatul cu ness:

  • 4 linguri de zahar
  • 1,5 linguri de ness
  • 400 g frisca
  • 2 linguri lapte

Pentru blatul cu vanilie:

  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 batoane de vanilie
  • 200 g frisca
  • fructe confiate

Pentru blatul cu ciocolata:

  • 3 oua
  • 10 g cacao
  • 150 g zahar
  • 1 pachetel zahar vanilat
  • 100 g ciocolata menaj rasa
  • 400 ml lapte

Pentru glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 1 ou
  • 70 g zahar pudra
  • 100 ml apa
  • 10 g unt

304315_p.JPG

Cum procedezi:

1. Faci intai blatul de ness: freci zaharul cu galbunusurile. Bati albusurile spuma, apoi amesteci cele doua compozitii, la care adaugi nessul dizolvat in 2 linguri cu lapte. La sfarsit incorporezi frisca. Torni compozitia in forma de tort (detasabila) si dai la congelator.
2. Prepari blatul de vanilie: freci galbenusurile cu zaharul, peste ele torni putin cate putin, laptele clocotit cu vanilia, amestecand mereu. Dupa ce s-a racit, adaugi fructele confiate taiate cubulete si incorporezi frisca. Pui la congelator si cand este aproape inghetata transferi in forma de tort peste blatul de ness si lasi in continuare la rece.
3. Faci si blatul de ciocolata: amesteci toate ingredientele si le fierbi in bain-marie pana se ingroasa. Dupa ce s-au racit, dai la frigider si dupa ce s-a intarit adaugi peste celelalte doua blaturi si pui la congelator aproximativ 6 ore.
4. Ornezi cu glazura de ciocolata: fierbi la bain-marie componentele mentionate in afara de unt. Dupa ce compozitia a devenit groasa, o lasi sa se raceasca, o amesteci cu untul si o torni peste tort. Cateva bomboane, vor intrgi gustul rafinat.

Timp de preparare: 60 de minuteTimp de congelare: 6 ore

Dificultate: ridicat

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response