Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tort de mere

Tort de mere, un desert adorat de toti si pe care il puteti prepara rapid dupa reteta de mai jos. Tot ce trebuie sa faceti este sa procurati ingredientele necesare si sa il preparati.

tort-de-mere.JPG

Ingrediente:

1. Mere – 8 buc.
2. Zahar – 300 g.
3. Unt – 50 g.
4. Oua – 4 buc.
5. Faina-  200 g.
6. Apa clocotita – 4 linguri
7. Compot caise – 150 ml.
8. Frisca – 400 g.

Mod de preparare:

1. Se curata merele de coaja, se taie in jumatate si se scot samburii.
2. Intr-o tava se presara 100 gr zahar, se aseaza merele si se pun peste ele cubulete mici de unt. Se coace la cuptor 45 de minute.
3. Se prepara blatul astfel: se bat galbenusurile cu 200 gr zahar, se adauga pe rand 4 linguri cu apa clocotita, se incorporeaza albusurile batute spuma si la sfarsit de pune faina.
4. Dupa ce se scot merele din cuptor se pune peste ele aluatul si se da iarasi la cuptor pentru alte 45 de minute.
5. Dupa ce se coace, blatul se rastoarna pe un platou ( blatul sa fie pe platou si merele deasupra ) si se da la rece.
6. Dupa ce se raceste se adauga compotul printre mere (astfel incat sa ajunga compotul la blat) si se orneaza cu frisca.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response