Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tort de portocale

Fructele aduc intotdeauna in compozitia unui tort si mai ales a cremei unui tort, o nota de prospetime si veselie, asa cum se intampla si cu portocalele din compozitia unui tort de portocale . La prepararea acestui tort de portocale gospodinele stilate stiu cum sa asorteze aromele fructelor cu prospetimea din frisca. Iar compozitia blatului plina de personalitate, cu fructe dulci cu arome fine, fac din acest tort de portocale, un desert usor si savuros.

tort-de-portocale.JPG

Ingrediente:

1. Oua – 6 buc.
2. Gelatina – 3 pliculet
3. Zahar – 350 g.
4. Zahar vanilat – 4 plicuri
5. Lapte – 1 l.
6. Portocale – 8 buc.
7. Frisca lichida – 500 ml.
8. Stafide – un pumn
9. Piscoturi – 24 buc.

Mod de preparare:

1. Se amesteca 6 galbenusuri cu 350 g zahar, cu 3 plicuri zahar vanilat si 1/2 l lapte,apoi se continua amestecarea pe foc intr-un vas cu apa.
2. Trei pliculete de gelatina se amesteca si ele cu 5-6 linguri de apa pe foc, (nu direct ci tot intr-un vas cu apa} pana ce se omogenizeaza.
3. Apoi se toarna gelatina peste cealalta compozitie si se amesteca tot timpul pana se face crema.
4. Se adauga un pumn de stafide si un pumnisor de coaja de portocala rasa, se lasa la rece.
5. Se bate frisca si separat albusurile.
6. Dupa ce se raceste crema se amesteca cate o lingura intr-un castron mai mare din fiecare (frisca, albusuri, crema).
7. Portocalele se curata si se taie rondele.
8. Se inmoaie piscoturile in lapte cu un plic de zahar vanilat si se pun pe o farfurie.
9. Se raceste o cratita, se tapeteaza peretii cu piscoturile inmuiate, se pun pe fund felii de portocale. Se adauga jumatate din compozitia de crema, se pun piscoturi daca au ramas sau portocale, se adauga cealalta jumatatea din compozitia de crema. Pe deasupra se pun felii de portocale frumos aranjate si se pune la rece.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response