Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tort din struguri si iaurt

Daca vara ce-a trecut v-a adus numai prajituri dulci, este timpul pentru acest tort acrisor si racoros.

Reteta tort din struguri si iaurt

Reteta tort din struguri si iaurt

Ingrediente pentru tort din struguri si iaurt:

Pentru blat

1. Faina – 100 g.
2. Amidon alimentar – 100 g.
3. Zahar – 250 g.
4. Oua – 6
5. Praf de copt – un plic

Pentru crema

1. Iaurt (gras) – 750 g.
2. Lamaie – o buc.
3. Zahar (tos) – 100 g.
4. Zahar vanilat – 2 plicuri
5. Struguri albi, rosii si negri – un kg. si jumatate
6. Frisca – 1 kg.
7. Gelatina – 4 plicuri
8. Fulgi de migdale

Mod de preparare pentru tort din struguri si iaurt:

1. Se bat albusurile spuma cu 3 linguri de apa, apoi se adauga zahar si galbenusuri si se bate cu ajutorul unui mixer.
2. Se amesteca faina cu praful de copt si amidonul, apoi se toarna peste amestecul de dinainte si se omogenizeaza bine.
3. Se da amestecul la cuptor, in tava tapetata, 30 d eminute, apoi dupa racire se taie pe jumatate.
4. Se amesteca iaurtul cu zeama de lamaie, zahar si zahar vanilat, cu gelatina dizolvata in apa.
5. O treime din frisca se pune peste amestecul de iaurt si se pune pe blat si la mijloc.
6. La suprafata se imbraca in frisca si se orneaza cu boabe de struguri, dupa gustul fiecaruia, iar in lateral se imbraca in fulgi de migdale.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , ,

Leave a Response