Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tort Tinkerbelle

Tort Tinkerbelle este o bunatatet de tort cu crema si frisca. Racoritor si apetisant acest tort Tinkerbelle va fi binevenit dupa toate bunatatile foarte satioase, pe care le vom infrunta de sarbatori. Putem prepara tort Tinkerbelle si de revelion pentru ca merge foarte bine cu sampanie.

tort-tinkerbelle.JPG

Ingrediente:

Blatul

1. Faina – 450 g.
2. Zahar + zahar tos – 225 g. + 50 g.
3. Praf de copt – 2 lingurite
4. Sare – o lingurita
5. Ulei – 7 linguri
6. Suc de lamaie – 3 linguri
7. Apa – 5 linguri
8. Coaja de lamaie rasa
9. Esenta de vanilie – cateva picaturi
10. Galbenusuri – 3
11. Albusuri – 8

Siropul

1. Apa – o cana
2. Zahar – o cana
3. Coaja de lamaie
4. Sirop – o lingura

Crema

1. Branza Philadelphia – 2 pachete
2. Unt – 1 pachet
3. Zahar pudra – 225 g.
4. Zahar vanilat – 1 plic

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 325F (~165C), se tapeteaza trei forme de cca 22 cm.
2. Se combina faina cu 225 gr zahar, cu praful de copt, sarea si se amesteca pana se combina bine.
3. Intr-un bol se amesteca uleiul, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, esenta si galbenusurile amestecandu-se bine cu un tel. Se rastoarna amestecul lichid peste faina si se bate cu mixerul la viteza medie pana este bine amestecata.
4. Se pun albusurile intr-un bol si se bat pana stau bat, Apoi se adauga treptat cele 50 gr zahar si se bat iara pana se formeaza o bezea tare, se adauga incet 1/4 din bezea la amestecul de faina amestecandu-se de jos in sus. Se repeta pana se incorporeaza toata bezeaua fara sa se amestece prea vartos.
5. Se imparte coca in mod egal intre cele trei forme. Se sparg basicile de aer trecand un cutit prin coca. Se coace la 325F (160 C) pentru 2o minute sau pana sunt aurii si scobitoarea introdusa in mijlocul tortului iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scot din forma si se lasa sa se raceasca complet
6. Se insiropeaza blaturile cu siropul, apoi se unge fiecare felie cu crema si deasupra se aseaza capsunile feliate. Se aseaza feliile una peste alta.
7. Se imbraca tortul in crema de umplutura sau frisca si se decoreaza cu fructe proaspete sau flori adevarate (comestibile!!!, unele sunt otravitoare) sau flori din martipan sau fondant.

Crema

Se freaca branza cu untul, zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana se combina f. bine. Se da la frigider pana se intareste atat cat se poate intinde usor pe blat.

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response