Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Tortul iubirii

Si am ajuns la desertul, care este unul foarte bun si sigur dupa acest meniu vei fi iubit si mai mult.

Ai nevoie de:

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 4 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • hartie pentru copt

Pentru sirop:

  • 250 g zahar
  • coaja de la o lamaie si de la o portocala
  • 125 ml apa

Pentru crema:

  • 200 g unt
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar
  • o lingurita cafea solubila
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri lapte
  • 2 pliculete de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • ornamente
  • un tub de frisca
  • 1-2 linguri de rom

Cum procedezi:

1. Se separa ouale, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, zaharul vanliat si, la sfarsit nucile si faina cernuta. Se amesteca usor sa nu se formeze cocoloase si se toarna intr-o tava in forma de inimioara, tapetata cu hartie pentru copt.
2. Se baga forma in cuptor si se lasa la o temperatura de 120 grade Celsius. Intre timp, se pregateste siropul. Se pun zaharul si apa intr-un ibric si se lasa sa fiarba pana capata consistenta siropului. La sfarsit, se pune coaja de portocala, de lamaie si zaharul vanilat si se lasa la rece.
3. Se scoate blatul din cuptor, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, se insiropeaza si se asaza pe un platou.
4. Cacaua, cafeaua solubila, sarea, zaharul vanilat, galbenusurile, faina si zaharul se pun intr-o craticioara si se fierb la baie de aburi pana se formeaza o crema groasa. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu untul frecat cu romul. Se toarna crema pe blat, se orneaza cu diferite ornamente si frisca din tub.

Sigur o sa fiti rasplatiti dupa o asemenea masa, asa ca treceti la treaba!

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as:

Leave a Response