Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Trufe de ciocolata cu cirese

Au un gust divin si vor reprezenta atractia serii daca le servesti prietenilor apropiati.

Reteta trufe de ciocolata cu cirese

Reteta trufe de ciocolata cu cirese

Ingrediente pentru trufe de ciocolata cu cirese:

1. Ciocolata (neagra) – 500 g.
2. Cirese (fara samburi) – 50 buc.
3. Unt (de masa) – 300 g.
4. Lapte (dulce) – 600 ml.
5. Galbenusuri – 6
6. Zahar (tos) – 100 g.
7. Cacao – o lingura
8. Esenta de vanilie

Mod de preparare pentru trufe de ciocolata cu cirese:

1. Ciresele sau visinele s e pun la fiert si dupa ce au fiert se scurg, iar siropul rezultat se pune intr-un vas.
2. Se topeste ciocolata neagra la bain-marie si apoi se incorporeaza untul de masa.
3. Se amesteca esenta de vanilie cu laptele si pudra de cacao, apoi se aduce la fierbere.
4. Dupa racire se incorporeaza in lapte siropul de la cirese/visine si ciocolata topita si se amesteca foarte bine, pana devine o crema, apoi se da la frigider 1 ora.
5. Se scoate si se toarna intr-un vas de sticla un strat de crema, apoi un strat de cirese/visine, iar crema, iar fructe, la final fiind crema. Se da din nou la rece 24 ore.

Sursa foto:
stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , ,

Leave a Response