Sfaturi utile

… ca la mama acasă!!!

Varza de Bruxelles in sos de rosii

O reteta mai mult decat savuroasa, plina de vitamine. Varza de Bruxelles este considerata de unele persoane ca fiind lipsita de gust, insa secretul consta in felul in care o prepari. Este necesar ca legumele sa fie foarte proaspete si, de asemenea, trebuie sa rezisti tentatiei de a le gati o perioada de timp exagerata – in caz contrar, aroma lor dulceaga va disparea.

Preparata in mod adecvat, aceasta leguma reprezinta o tratatie dietetica excelenta. Nu contine foarte multe grasimi si sodiu, iar o varza de Bruxelles are in jur de zece calorii. Contine foarte multe fibre si vitamina C – pastrand proportiile si tinand cont de dimensiunile si greutatea acestei legume, varza de Bruxelles are de trei ori mai multa vitamina C decat o portocala, iar patru pana la sase verze de Bruxelles contin necesarul zilnic de vitamina C pentru o persoana adulta.

De asemenea, aceasta leguma este o sursa foarte buna de vitamina D si acid folic, fiind recomandata in dieta femeilor insarcinate. Varza de Bruxelles contine glucozinolati, compusi care ajuta in lupta impotriva cancerului, in special a celui de intestin si de tract alimentar.

Reteta varza de Bruxelles cu sos de rosii

Reteta varza de Bruxelles cu sos de rosii

Ingrediente varza de bruxelles in sos de rosii:

1. Varza (de Bruxelles, taiata fideluta) – 500 g.
2. Rosii (taiate marunt) – 2 buc.
3. Susan – 5 linguri
4. Seminte (floarea soarelui) 3 linguri

Pentru sos

1. Rosii – 3 buc.
2. Iaurt – 3 linguri
3. Suc (proaspat, de lamaie) – jumatate de lingurita
4. Ceapa – jumatate de buc.
5. Miere – cateva picaturi
6. Cimbru

Mod de preparare varza de bruxelles in sos de rosii:

1. Intr-un castron, se amesteca varza de Bruxelles impreuna cu rosiile taiate, susanul si semintele de floarea-soarelui.
2. Separat, se pregateste sosul, cu ajutorul unui mixer, care se toarna peste compozitia preparata mai sus si se amesteca usor. Se serveste imediat.

Sursa foto: stockfood

Share and Enjoy:
  • Print
  • PDF
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google Bookmarks
  • Yahoo! Bookmarks
  • RSS
Tagged as: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Response